komentar

D. Kosor: Lošom realizacijom Marišćine iznevjereni su građani

'27.11.2011., Zadar - Predizborni skup HSLS-a u Zadru u hotelu Kolovare.  Darinko Kosor, Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
26.10.2012.
u 15:02

Kosor smatra da su lošom realizacijom projekta Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina iznevjereni građani, a iznevjereni su, kazao je, i budući partneri u EU jer se projekt nije realizirao na dogovoren način

Unatoč najavama riječko komunalno društvo Čistoća nije povuklo tužbu protiv Kriznog eko stožera Marišćina kojom ih tereti da su navodno tijekom prosvjeda organizirali i ometali njihov posjed na Marišćini. 

Iako je rasprava na Općinskom sudu u Rijeci  u petak bila odgođena za 13. studenog, moguće je da dotad Čistoća ipak povuče tužbu. Upravo je danas u Rijeci Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, komentirao događaje oko Marišćine. Kosor smatra da su lošom realizacijom projekta Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina iznevjereni građani, a iznevjereni su, kazao je, i budući partneri u EU jer se projekt nije realizirao na dogovoren način.

– Gospodarimo otpadom kao u 19. stoljeću, jedina smo zemlja u Europi koja smeće zakopava, svi ga ostali selektiraju i od otpada su napravili industriju. Time se radi velika šteta budućim generacijama – kazao je predsjednik HSLS-a. Kosor je predložio i rješenje kako pospješiti selektiranje otpada u kućanstvima rekavši da bi izdvojeni korisni otpad trebalo besplatno odvoziti, a odvoz miješanog otpada naplaćivati više nego dosad, čime bi se stimulirala primarna selekcija otpada.

>>'Javiti o poskupljenju 15 dana prije uključenja grijanja je bezobrazluk!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije